Työhyvinvointi

Nykyelämän vaatimukset työntekijän jaksamiselle ovat kasvussa. Työhyvinvointiin panostaminen on tänä päivänä yhä tärkeämpää. Työhyvinvointi ja yleinen hyvinvointi tarkoittavat käytännössä samaa asiaa. Mitä enemmän resurseja työntekijällä on käytettävänään oman hyvinvointinsa kautta, sitä enemmän resursseja on käytettävissä myös työpaikalla.

Joka viidennellä suomalaisella on uniongelmia. Arviolta joka neljäs suomalainen kärsii stressin oireista. Hieman alle neljäsosa suomalaisista kärsii lievästä työuupumuksesta. Elintapojen helpoilla, mutta merkittävillä muutoksilla voi joskus olla huomattavakin vaikutus työhyvinvointiin. Sairauspoissaolopäivien vähentäminen voi tuottaa merkittäviä säästöjä työnantajalle.

Innostava työhyvinvointi luento yrityksille

Hyvä hyvinvointiluento on innostava, helposti ymmärrettävä ja sisältää erityisesti käytännön ohjeita. Teorian toitottaminen ei riitä, vaan kuulijoille täytyy tarjota helppoja käytännön työkaluja työhyvinvoinnin parantamiseksi. Jo yhteen tärkeään asiaan, kuten unenlaatuun panostaminen voi parantaa jaksamista ja auttaa tekemään muutoksia myös muissa hyvinvointiin vaikuttavissa asioissa. Työhyvinvointiluennoillani voidaan puhua esimerkiksi seuraavista aihepiireistä:

 • Parempi energiataso ympäri vuoden
 • Stressi, ja miten taklata se vaihtopenkille
  Luento
 • Unenlaadun parantaminen ja unen monet vaikutukset työtehoon ja hyvinvointiin
 • Helpot, mutta merkittävät muutokset ruokavalioon esimerkiksi lounaan jälkeisen väsymyksen vähentämiseksi
 • Ravinto, jaksaminen ja painonhallinta: Vain pysyvät muutokset tuottavat pysyviä tuloksia
 • Liikunnasta energiaa, yksilöllisesti

Tilaa minut yritykseesi puhumaan työhyvinvoinnista vastaaville ilmaiseksi noin tunnin ajaksi. Voimme keskustella erityistarpeistanne ja yksilöidä työhyvinvointi luentoa palvelemaan juuri teidän työntekijöitänne parhaiten.

Puh. 045 109 2700
Sähköposti: jyri@performancelab.fi

Työhyvinvointiprojektissa on myös mahdollista käyttää hyvinvoinnin mittarina tieteellisesti tutkittua Firstbeat-sykevälivaihtelun tutkimusta. Firstbeat-hyvinvointianalyysi mittaa stressiä ja palautumista ja esimerkiksi liikunnan ja elintapojen vaikutuksia palautumiseen ja stressin. Tutkimus on helppo toteuttaa ja se on kestoltaan 3 vuorokautta.

Kuntosalikurssi yrityksille

Liikunta on olennainen osa hyvinvointia ja tarjoan myös personal training-palvelua yrityksille. Kuntosalikurssi helpottaa painoharjoittelun aloittamista huomattavasti. Painoharjoittelun aloittaminen voi parhaimmillaan olla erittäin yksinkertaista. Tarjoan tätä palvelua 18 vuoden harjoittelukokemuksella, usean vuoden valmennuskokemuksella ja useita koulutuksia suorittaneena.

Mikäli työpaikallanne tai sen läheisyydessä on kuntosali, on se äärimmäisen hyvä mahdollisuus opettaa kuntosaliharjoittelun perusteita työntekijöille helpolla tavalla. Painoharjoittelu on nykytiedon mukaan tärkeä osa terveyden ylläpitoa. Personal training yrityksille – palvelu voidaan muokata täysin tarpeittenne mukaan.

Palaute Helsingin Energian yksikölle tehdystä valmennuspaketista:

”Valmennus sai tiimissämme hyvää palautetta. Suurimmat muutokset tapahtuivat liikunnan ja jääkaappimme puolella. Luennon jälkeen puhuimme paljon ravintoon liittyvistä aiheista ja keskustelu kävi ajoittain jopa kuumana. Saliohjaukselle oli selkeästi tilausta, koska uusia harrastajia on ilmaantunut useampi. Kuntosaliharjoittelun aloittaminen vaatii selkeästi ohjausta ja hyvin rakennettuja ohjelmia. Joukostamme löytyi liikunnallisesti eritaustaisia henkilöitä ja oli positiivista huomata, että jokaiselle löytyi tasoisensa ohjelma. Olemme huomanneet, että saliharjoittelu on jäänyt useammalle henkilölle säännölliseksi rutiiniksi. Välitsekkauksella oli suuri merkitys saliharjoittelun jatkumolle ja huomasimme, että muutamat henkilöt etenivätkin sen jälkeen ohjelmiensa seuraaville tasoille.

Odotamme loppuluentoa innolla!” – Yksikön esimies Jussi Stolt

 

Pidettyjä luentoja

 • Helsingin Energia, terveys- ja hyvinvointi, ravinto
 • Helsingin Energia, stressi, uni, jaksaminen
 • ”Laihduttamisen vaikeus – Miten saada pysyviä tuloksia?” Suomen Urheilufysio
 • The Three Components of Wellness, SAP Labs Finland (luento englanniksi)
 • Uimaseura Cetus, ravintoluento
 • Pyöräilyseura Nishiki Lady, harjoitteluluento
 • Stressiluento, Fressi Leppävaara
 • Helsingin Energia, kuntosaliharjoitteluluento ja laiteopastus
 • Bureau Real Estate Finland, Terveys, ravinto ja liikunta
 • Bureau Real Estate Finland, Helppoja tapoja koostaa ruokavalio